Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ивайло Мирчев: Изключително важна е депутинизацията за развитието на страната

Според депутата от "Демократична България" доверието в НС заслужено е ниско

25.05.2022 | 21:04 Редактор: Теодора Патронова

"Дебатът в българското общество дали 3 март е нашият национален празник, дали е 24 май - тепърва предстои. Ние ще бъдем доста конструктивни в това отношение. Личното ми мнение е, че 24 май е нашият празник, не 3 март", коментира депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в "Денят ON AIR".

Според него стабилността на коалицията не вълнува особено хората на фона на войната в Украйна, енергийната криза и инфлацията. Той каза, че пред тях има доста предизвикателства, защото са сложна коалиция, която е била доста трудно съставена.

Гостът подчерта, че от "Демократична България" имат много високи изисквания към решенията, които се взимат. 

"Изключително важна е депутинизацията за бъдещото развитие на страната. Това за нас е изключително важен акцент. Това основно означава България по никакъв начин да не зависи от Русия, особено по отношение на енергетиката. Ние се стремим към нулева енергийна зависимост от Русия. Също така в медийната среда да има нулево влияние. Също финансирането на партии. Въобще българското общество да се освободи от това руско влияние. Това е един процес, който започна с войната. Надявам се да успеем да го довършим. Обществото трябва да свърши тази работа. Работата на политиците и партиите е да създадат определени приоритети и да работят по тях", изтъкна Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че "Демократична България" ще бъде много твърда, когато се нарушава българския национален интерес. Мирчев отбеляза, че Чирен се пълни, за да се постигне по-ниска цена на газа, но в състояние на война ситуацията се променя.

"Когато говорим за цената на газа, е важно цената да бъде по-ниска отколкото беше руската. На 27 април, когато газът за България спря, имаше хор от говорещи глави по телевизиите, които обясниха, че без руски газ България не може да съществува. Оказа се вече един месец, че България съществува успешно без руски газ. Нещо повече - цената, която е от май до декември ще бъде значително по-ниска от тази от януари до април", каза още Мирчев. 

Той настоя, че от "Демократична България" не се страхуват от предсрочни избори, но трябва да си отговорим на въпроса дали са необходими в момента. Депутатът поясни, че доверието в НС е заслужено ниско, защото парламентът като цяло не се справя достатъчно добре и има какво още да се желае.

Според него е било глупаво решение слагането на решетки на входа на Народното събрание.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
0 rate up comment rate down comment 0
Ана
преди 1 година
Очевидно "депутинизацията" осмисля съществуването на тази партия. Откакто са в управлението говорят само за Путин. България и българите за тях нямат никакво значение. Сигнализирай за неуместен коментар
5
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
Ковида си отиде почти,театъра при плажа "Росенец", там където ти плонжира сам,за да станеш мъченик в очите на простолюдието,те вкараха в депутатката кошара.Това вече е в историята.Днес,на дневен ред е Русия и президента Вл.Путин. 86% от българите,са обърнати с лице към Русия,а вие при едни избори,ще сте обърнати с лице към изхода на онази сграда,със "съединението" Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Калина
преди 1 година
И водещата и госта да се взимат под ръка и в Студентски, а не на екрана и да се правят,че обсъждат важни теми Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Водещата 100% е слушала чалга на абитуриентския си бал. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
владимир
преди 1 година
Стигнах до " Чирен се пълни за да може цената на газа да падне " и спрях, че ме заболя корема от смях :D Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
за лично мнение не те питат,ти нямаш Сигнализирай за неуместен коментар