Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Доц. Драганов: Абсолютно грешна политика е настаняването на бежанци в хотелите

Ще имаме много силен летен сезон, заяви той

13.05.2022 | 21:09 Редактор: Теодора Патронова

Как украинските бежанци ще напуснат хотелите след 31 май? 

"Ще бъде изключително спокойно преместването на украинските бежанци там, където се налага. Никакъв елемент на изненада и на паника няма да има това преместване. Това, което направиха хотелиерите и голяма част от обществото, които предложиха своя собственост за настаняване на бежанци, по някакъв начин сработи, заедно с многото доброволци. Видяхме, че държавата няма опит. Тя сега набира опит", коментира доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в "Денят ON AIR".

Той добави, че преместването на бежанците е само за тези, които са поискали да получат статут на бежанец. По думите му разминаванията относно качеството на храната и цените, е липсата на какъвто и да е опит в нашето общество и на високите управленски нива в обслужване на бежанци, защото все едно има няколко вида бежанци, които се третират различно. 

"Контролът си е контрол. Номер едно е бежанците да бъдат обгрижени, независимо от коя държава идват, на територията на България по европейски правила. Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базите си. Някои от тях трябва да правят и ремонти сега, след като бежанците напуснат. Обществото прояви едно изключително голямо разбиране. И сега да се профанизират всичките тези усилия на туризма заради чиновничество, това няма да се допусне", изтъкна доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR

Той обърна внимание, че е абсолютно грешна политика е настаняването на бежанци в хотелите, тъй като те не са подходящо място. Гостът поясни, че хотелите се използват, когато имаме цунами, земетресение или пожар - временно да бъдат изнесени семейства за кратко време. Доц. Драганов изтъкна, че можем да се справим без всякакво сътресение. 

"В Министерството на туризма работим много добре, много спокойно. Ще имаме много туристи. Министерството работи много активно. Ще имаме много силен летен сезон. Интересът към туризма е много голям. Ние имаме 100% ръст на изходящия туризъм. Имаме изключително голям ръст в пътуванията в чужбина. Имаме много голям ръст в уикендовите пътувания в България. Няма страна в света, в която вътрешният туризъм да не е три-четири пъти по-голям от международните пристигания", коментира гостът. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Туцо и Бъзю
преди 1 година
Зигхайл Юкраинишен проститутен *** унд швайнен Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
yoga
преди 1 година
чупката..чемодан, вокзал, киев Сигнализирай за неуместен коментар