Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Историк: Нямаме политик със здрав български гръбнак, който да тропне по масата

Ние бъркаме лидерството с месията, заяви Румен Манов

22.04.2022 | 20:50 Редактор: Елеонора Танева

Българското правителство трудно взима решение дали да изпрати военна помощ на Украйна. Драматично беше решението за парите на пътностроителните фирми. Все по-често се чуват взаимни обвинения между политици кой е по-голям лидер от другия.

"Ние бъркаме лидерството с месията, чакаме месията. След освобождението от Турско робство винаги чакаме месията. Минаха 33 г. в демокрация и нещата все повече не отиват на добре. Сегашните политици са изложение на риска народът да изпита голямо разочарование", коментира историкът Румен Манов в студиото на "Денят ON AIR". 

И добави, че политиците не могат да изплуват от проблемите.

"Влиза се от проблем в проблем. Идва Великден. Кой си отпусна сърцето и душата да каже "Идват светли празници". Да се радваме на самолетната линия София - Скопие ли? Чакам и искам да бъда убеден. Искам да видя резултати", добави историкът пред Bulgaria ON AIR.

Според него народът е уморен от обещания.

"Никой, който е обещал да разкъса всички свински черва и взаимовръзки, не го е изпълнил. Никога статуквото не е напускало политическата сцена. Ние виждаме и стари ветерани, които от 30 г. стоят на тази сцена. Нямаме политик със здрав български гръбнак, който да тропне по масата и да каже - "Не така", каза още Манов.

По думите му България ще просъществува благодарение на единиците неудобна интелигенция, която в трудни моменти става предводители на тълпата. 

"Ние обърнахме свободата на свободия. Равенството иска колективизъм, а при него се губи чувството за отговорност. Равенството е да изпълняваш правилата и законите на една държава, но ние можем да сме равни и под робство. Равенството в една държава е да се броят гласовете, количеството е важно. Затова берем гласовете, много държави се управляват от много некомпетентни хора, слабообразовани, облечени с власт", добави историкът.

И даде съвет - да не забравяме, че идваме от миналото, живеем в настоящето и отиваме към бъдещето. "Без историята - нямаме бъдеще", каза на финала Манов.

Очаквате ли нов скок в цените на стоките и услугите?

Да, ще продължат да поскъпват - без значение е с основание или не
84%
Не, ще се стабилизират, но и в момента всичко е много скъпо.
7%
Стига с тези цени, българинът знае само да се оплаква! Намерете начин да изкарвате повече пари
7%
Имам достатъчно стабилен доход, за да не ме вълнуват цените.
2%
Общо 245 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК