Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Духовно послание за българите и историята ни - Поли Паскова с юбилеен спектакъл

"Ще има много послания за народа ни, истината и нашата история", каза певицата

08.04.2022 | 21:10 Редактор: Жаклина Иванова

Фолклорът и родовата памет: Как се прави юбилеен спектакъл по време на война?

"Светът е обсебен от един икономически и политически колапс. Две години вече живеем с пандемията. Нямаме право да спираме да пеем. Много пъти в историята на света е имало икономически кризи, болести. Падне ли духът на България обаче, всичко губим. Напоследък се наблюдават много бедни духом хора", сподели певицата Поли Паскова в студиото на "Денят ON AIR".

По нейно мнение можем да противодействаме на проблемите с фолклорните песни и любовта към България.

"Последните години всячески искат всички медии и радиа, които са собственост на чужденци, да ни изкоренят и отдалечат от обществото. В народната ни песен има сила и тя е за българите, кодирана е в ДНК-то и в кръвта ни. В национален ефир сме ощетени като българи, като изпълнители, които инвестираме и си плащаме данъците", обясни певицата.

Юбилейният спектакъл ще се проведе на 13 април в "Зала 1" на НДК от 19:00 до 22:00 часа. Участие ще вземат едни от най-изявените ни творци, а танцови групи ще организират истинско театрално представление за публиката.

Паскова разказа пред Bulgaria ON AIR, че най-трудно за нея е било да избере кои песни от всички 19 нейни албума ще включи в програмата на спектакъла.

"Ще има много духовни послания за българите, за истината и за нашата история. Те са спуснати космически. Много мои познати, когато ме слушат, настръхват, защото това е за България - защо сме се родили тук, каква е нашата задача, как да опазим българския дух, защо сме народът на Бога", сподели тя.

Според нея в момента трудно се говори за обединение в България, но все пак най-важно е осъзнаването между нас.

"Първо е словото, а после е материята", припомни тя във връзка с това колко са важни думите. И добави за финал, че е от голямо значение какво ще произнесем, защото "нашият език е езикът на Бога".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК