Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Депутат от "Възраждане": Влизаме от криза в криза, бизнесът беше пред колапс преди това правителство

"Българският бизнес плаща най-скъпия ток в целия в ЕС", посочи Цончо Ганев

24.03.2022 | 20:33 Редактор: Ваня Кузманова

От партия "Възраждане" отправиха критики към правителството. С кои политики не са съгласни?

"Ако България влезе в Еврозоната, функциите на БНБ се свеждат до това да са една пощенска кутия. Управителят на БНБ ще има просто една длъжност, която ще е най-скъпоплатената в държавата. Каква работа ще има управителят на БНБ при положение, че той няма да има никакви длъжностни правомощия, с изключение на това да изпълнява взетите решения от Европейската централна банка", заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите му ние влизаме от криза в криза

"Истината е, че българският бизнес беше изправен пред колапс още преди да дойде това правителство. Българският бизнес плаща най-скъпия ток в целия Европейски съюз и успоредно с това сме държавата, която има изцяло независима енергетика по отношение на производството от атомна електроцентрала и ТЕЦ-ове, които добиват въглища от нашите си мини", допълни Цончо Ганев пред Bulgaria ON AIR.

"От "Възраждане" бяхме много против икономическите санкции, защото икономиката ни ще пострада. Заради тези санкции България влезе в списъка на Русия за вражеска държава", посочи гостът. 

И заключи, че едва ли българският народ ще гледа отстрани и ще е съгласен с това да участва в чужда война. 

"Това правителство го е е страх от българския народ", добави Ганев.  

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК