"Възраждане": България се управлява от министър-предател, марионетка на САЩ

Пред президентството се проведе демонстрация с настояване България да окаже военна помощ на Украйна

19.03.2022 | 18:55 Редактор: Здравко Черкезов

Два протеста днес – един срещу НАТО и друг в подкрепа на Алианса, отбелязаха визитата на американския министър на отбраната Лойд Остин у нас.

На влизане в Министерството на отбраната Остин  беше посрещнат от протест на "Възраждане". От партията настояват страната ни да напусне НАТО, а премиерът Кирил Петков да подаде оставка. 

"България трябва да запази неутралитет в тази война и давайки оръжие и подкрепа за НАТО, фактически се въвличаме в един военен конфликт и ставаме реална цел", смята симпатизант на "Възраждане".

"В България ще бъдат разположени чужди войски и вероятно американска база, ние сме изключително против, което показва само едно: България се управлява от марионетен съвет, начело с министър-предател, който зависи само и единствено от американското посолство", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Успоредно се проведе и демонстрация пред президентството с настояване България да окаже военна помощ на Украйна, да приеме съюзнически части и техника в страната ни. Протестиращите коментираха и изказването на президента за ремонта на българските МиГ-ове в Русия:    

"Шегата, че старите съветски самолети ще ги ремонтираме в Русия просто вече не е смешна. Категорично мястото на България е в НАТО и ЕС и ние не бива да имаме никакви колебания относно позицията през 2022 г. Този път трябва да сме на правилната страна на историята."

И двете демонстрации преминаха мирно.

Трябва ли България да изпрати въоръжение на Украйна?

Да, по най-бързия начин! Бяхме длъжни да го направим много по-рано.
21%
Да, но не на всяка цена. Само при крайна необходимост или натиск от НАТО.
5%
Не, стига сме се бутали между шамарите! Прекалихме с говоренето, остана да пратим и оръжие.
56%
Страната ни неофициално вече е изпратила въоръжение в Украйна.
4%
Ще се превърнем в мишена на Русия, ако изпратим оръжие на Украйна!
15%
Общо 4869 гласа

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
шопендар
преди 2 години
-чак сега ли ви просветна,ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ БАЙДЪН СПОМЕНА КОЙ ЩЕ БЪДЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,И КОЙ ПРЕЗИДЕНТ В БЪЛГАРИЯ,ИИИИ-ПОЗНА Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
'r'e
преди 2 години
сега като спрят металите за оръжия и сопот и казнлък ша одят да търсят клечки да праят прашки!пък отровния ща търси по дунава мръсни води!! Сигнализирай за неуместен коментар