Мартин Димитров: Много са важни позициите за Еврозоната на двамата кандидати за шеф на БНБ

Присъединяването ни към Еврозоната ще предостави по-големи възможности за България, смята депутатът от ДБ

24.03.2022 | 22:40 Редактор: Тодор Петров
Мартин Димитров: Много са важни позициите за Еврозоната на двамата кандидати за шеф на БНБ

Депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров се обяви за състезание и хубаво изслушване на двете кандидатури за гуверньор на БНБ - Андрей Гюров, подкрепен от "Продължаваме промяната", и Любомир Каримански, подкрепен от "Има такъв народ".

"На мен ми е много интересно и е важно какви позиции за Еврозоната ще заемат двамата кандидати за управител на БНБ. На първия етап да има състезание и управляващата коалиция да подкрепи по-добрия на финалната права", заяви Димитров.

Ако след изслушването управляващата коалиция реши да подкрепи единия от двамата кандидати, няма да има криза в управляващото мнозинство, посочи той пред националната телевизия.

В предишни свои изказвания Димитров винаги е изтъквал, че повече са позитивите от въвеждането на еврото, а присъединяването ни към Еврозоната ще предостави по-големи възможности за България и в търговията.

"Приемането на еврото като национална валута ще допринесе за по-голяма макроикономическа стабилност, ще създаде възможности за привличане на повече чуждестранни инвестиции, повишаване на кредитния рейтинг на страната, на стабилността, както и ще позволи по-голяма интеграция на финансовите пазари, като същевременно ще създаде нови възможности за банковия сектор", категоричен е депутатът от ДБ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК