fallback

БСП и ДБ ще подкрепят Андрей Гюров за нов управител на БНБ

Това обяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венеция Ангова

23.03.2022 | 20:00 Автор: Здравко Черкезов

От БСП и "Демократична България" (ДБ) ще подкрепят номинацията на "Продължаваме промяната" за нов управител на Българската народна банка (БНБ) – Андрей Гюров. Това обяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венеция Нецова-Ангова пред "Денят ON AIR".

По-рано днес съпредседателят на ДБ Христо Иванов предупреди, че е вероятно опозицията ще реши кой ще бъде управител на БНБ, което според него ще постави "много тежки въпроси" в коалицията. Според Ангова коалицията е стабилна.

"Не виждаме заплаха към нея. Това е нормален дискусионен процес, в рамките на който се търси най-добрият гуверньор на БНБ", коментира тя.

Депутатът от "Продължаваме промяната" подчерта, че кандидатурата на Андрей Гюров е получила "да" от коалиционните партньори БСП и ДБ.

"Знаете, във втора итерация сме на избора на управител на БНБ – удължи се срокът, защото това е сложна задача. Позицията е много отговорна, в рамките на последната седмица беше обсъждан Андрей Гюров", изтъкна Ангова.

"Гюров има опит и в практиката, бил е директор на отдел "Кредитен риск" и е управлявал портфолио за 60 млрд. евро, колкото е банковият сектор на цяла България. Категорично има качества", добави депутатът от "Продължаваме промяната" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Ангова познава Гюров от работата му като председател на ПГ на "Продължаваме промяната" в 47-ото Народно събрание. Според нея ще е в ущърб на парламентарната група, ако Гюров бъде назначен за нов гуверньор на БНБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback