Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Славчо Велков: България не трябва да отстъпва и да предоставя каквото и да е

"Ракетите C-300 са изключително ефикасни", каза експертът по сигурност

18.03.2022 | 21:19 Редактор: Искра Ангелова

Бившият премиер Бойко Борисов беше пуснат от ареста. Той беше задържан в къщата му Банкя и остана в ареста 24 часа.

"Замисълът на ареста е постигнал своята цел, не знаем дали там са проведени процесуално следствени действия, разпити и тн.", каза експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че прокуратурата е информирана и са изпратени материали.

"Това има много голям политически отзвук и политически елемент, показа се, че няма недосегаеми. А на излизане от ареста зад Бойко имаше офицер от НСО, което означава, че той продължава да бъде пазен. Снощи не видяхме нещо подобно при задържането. Но беше очаквано. И е факт, че предизвика напрежение", допълни той.

Според него това е мобилизирало ГЕРБ и им е дало кураж.

"Ако не се видят всички гледни точки, те могат да го направят и герой. Така разпалено г-н Менко Менков защитаваше и Цветан Цветанов. Това действие, което наблюдаваме сега, отвлича вниманието от много по-важни неща, като иде реч за това, което се случва в Украйна и посещението на Лойд Остин", подчерта Славчо Велков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ракетите C-300 са изключително ефикасни.

"Изказването на премиера е само едната гледна точка, неслучайно е посещението на министъра на отбраната на САЩ, защото има редица разговори с други представители от НАТО, има среща в Словакия. И това е укрепване на източния фланг на НАТО. Един опит да се вдигне кураж в тази ситуация. Бойните действия продължават, но продължават и преговорите", заяви експертът по сигурност.

Той е категоричен, че България не трябва да отстъпва от тази позиция, която е залага и да предоставя каквото и да е, защото това я прави участник в конфликта.

Попитан дали конфликтът може да бъде решен чрез преговори, Велков отговори: "Той не може да бъде решен по друг начин. В момента преговорите текат. Към основните 4 точки има и допълнителни, има и сближаване на позициите. До края на месец април този въпрос трябва да бъде решен."

Трябва ли България да изпрати въоръжение на Украйна?

Да, по най-бързия начин! Бяхме длъжни да го направим много по-рано.
21%
Да, но не на всяка цена. Само при крайна необходимост или натиск от НАТО.
5%
Не, стига сме се бутали между шамарите! Прекалихме с говоренето, остана да пратим и оръжие.
56%
Страната ни неофициално вече е изпратила въоръжение в Украйна.
4%
Ще се превърнем в мишена на Русия, ако изпратим оръжие на Украйна!
15%
Общо 4869 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
palkat
преди 2 години
Ако питате разни комунистически *** и песионирани военни, трябва да скандираме КПСС, БСП и да помогнем на съветската армия. Само че заека която и страна да избере вълкът пак ще го изяде. Най добре е вълкът да бъде убит. Сигнализирай за неуместен коментар