Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Искрен Веселинов: Крайно време е да спрат експериментите в енергетиката

Редно е да има повече смирение в този управленски отбор, смята съпредседателят на ВМРО

21.02.2022 | 21:09 Редактор: Здравко Черкезов

Крайно време е да спрат експериментите в енергетиката, особено когато се касае националната ни сигурност. Това заяви съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него изграждането на нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" и построяването на АЕЦ "Белене" е повече от изгодна сделка, която управляващите отказват да сключат поради "външнополитическото внушение от Запада".

"Днешният либерален консенсус срещу проекта е изключително тревожен. 35 години АЕЦ "Белене" е горещ картоф. Отдавна можеше да носи пари на българската икономика... Трябва ли да затъваме в тези хронични грешки", пита реторично съпредседателят на ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

За положителен пример Веселинов посочи унгарския премиер Виктор Орбан, под чието ръководство Унгария създаде механизми за "справедлива компенсация" на всички потребители и производители.

"Редно е да има повече смирение в този управленски отбор. Ние така и не разбрахме това отбор ли е или няколко играчи сами за себе си. По-скоро е второто, но има някакъв неясен център на власт: влакът носи държавата ни в посока, но не е ясно кой е машинистът и кой го кара", илюстрира политикът в студиото.

Съпредседателят на ВМРО коментира и жеста на съпартиеца си и евродепутат Ангел Джамбазки, който в края на миналата седмица бе обвинен, че е направил нацистки жест.

"Това бе жест за извинение. Зам.-председателката на ЕП му направи забележка и той ѝ махна с ръка, че е съгласен. Важно е да отбележим предхождащото му изявление, което бе остро критично спрямо ЕС и изявяваше подкрепа към Орбан и Полша – бързата реакция в съответните кръгове не бе случайна. Всеки може да го види този клип и да си прецени – има ли такъв поздрав и или няма", категоричен бе Веселинов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК