Скандал в ЕП: Наказват Джамбазки заради нацистки поздрав (+ВИДЕО)

Евродепутатът отхвърли обвиненията и обвини колегите си в "либерални клевети"

17.02.2022 | 09:25 Редактор: Здравко Черкезов

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола започна процедура срещу евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, след като той бе уловен да прави нещо подобно на нацистки поздрав в пленарната зала в Страсбург.

Мецола заяви, че подобно поведение е недопустимо, където и да било, а подобен жест е част от най-тъмната част на историята ни.

Инцидентът се случи след негово изказване на дебата за върховенството на закона вчера след решението на Съда на ЕС, което позволява на Комисията да орязва средства на страните членки, които го нарушават.

Джамбазки заяви, че това няма нищо общо с върховенството на закона, а е по-скоро омраза към нациите и обвини ЕС, че се опитва да сплаши Полша и Унгария.

"Да живее Орбан, ФИДЕС, Качински, България и всички национални държави", каза той, цитиран от БНР.

Самият Джамбазки отхвърля обвиненията и обвинява колегите си в "либерални клевети". Той завява, че жестът му просто бил знак за довиждане.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Зумперлан
преди 2 години
Да се забранят кафвявите дрехи! Да бъдат криминализирани мустаците - може да приличат на мустачките на Хитлер или на Сталин. В европа да се забрани буквата "М", защото може да се пише Мао Дзедун. Да се учреди целогодишна униформа: сандали на бос крак, дълги бели ризи облечени на голо с дълги вързани ръкави. И всички да бъдат с одрана кожа, за да не бъдат обвинени в демонстрация на расова принадлежност чрез цвета на кожата си! ...а! ... и да забранят къркането, щото джам'бански е кел-еЖ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Изобщо не прилича на нацистки Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Той е прав, но просто не може да се държиш по такъв начин, на такова място. Харесва му или не, трябва да спазва "полит-коректността". Сигнализирай за неуместен коментар