Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ВМРО: Протестите на малкия и средния бизнес не бива да бъдат неглижирани

Депутатът Милен Михов коментира вота не недоверие и настоящите проблеми в страната

29.01.2020 | 22:05 Редактор: Кристина Крумова

Очаквано вотът на недоверие към правителството, внесен от БСП заради провала в политиката на околната среда и водите, не мина. Против правителството гласуваха само депутатите от БСП и ДПС, от "Воля" се въздържаха, а независимите подкрепиха управляващите от ГЕРБ и ОП. 

Социалистите обвиниха управляващите, че не са предприели по-рано мерки за бедственото положение с водата в Перник.

"Тази криза беше опакована, за да изглежда обосновано общонационална", заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в студиото на "Денят ON AIR". 

В хода на дебата са се чули и истините, според него.

"България изнася 10 пъти повече вторични суровини отколкото внася. Битовият отпадък в България през 2012 г. не се рециклира въобще 0%, тази година ще бъде рециклиран 50%", заяви депутатът по повод темата за незаконния боклук в България.

И добави, че тежки индустриални замърсители в България, които са под контрола на държавата, няма. 

"Стремежът на вота да се окачестви екологическата ситуация в България като катастрофична на фона на Европа, не можем да приемем", отбеляза той.

Протестите на малкия и средния бизнес не бива да бъдат неглижирани, смята Михов. 

"Има определен резон в техните искания, определни неща, които стигат границите на разумното. Този стремеж за много тежък контрол върху бизнеса е нещо добро за големите компании, но не и за малкия и средния бизнес. Отлагането на тази наредбата е нещо, което е добро и трябва да се работи в тази посока", твърди депутатът.

Според него промяната на ДДС е нещо много важно. Този въпрос засяга въпросът за диференцирането на ДДС. 

"Там могат да се наредят на опашката много други браншове и тогава влизаме в един много голям дебат. Тяхното искане по този въпро е трудно да бъде постигнато", каза Михов и допълни, че си дават сметка, че са се ангажирали с една позиция, че данъчните ставки няма да се пипат, но това не означава, че не трябва да се говори за това.

"Темата е много дискусионна. Портестът беше използван от много парламентарни и извънпарламентарни партии", смята той.

Относно промените в изборния кодекс той твърди, че е необходим много откровен, професионален и публичен дебат за промените в изборния кодекс. 
"Те трябва да бъдат в такова качество, че да убедят хората, че има смисъл да гласуват. Доверието в политиците минава през доверие в изборите", каза депутатът.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК