Представители на малкия и средния бизнес блокираха центъра на София

Основните искания на протестиращите включват да се намали ДДС върху храните

29.01.2020 | 16:06 Редактор: Кристина Крумова

Блокадата на центъра на София продължава вече повече от 3 часа. С автобуси представителите на малкия и средния бизнес дойдоха, за да изразят своето недоволство. Блокирано е движението в района на "Орлов мост", а протестиращите не са съгласни с отсрочката, която получиха от Финансовото министерство за още 6 месеца за внедряването на Наредба Н-18. 

Основните искания на протестиращите са да се намали ДДС върху храните  от 20% на 18%. Освен това искат наредбата да бъде променена с нови текстове, които касаят касовите апарати, защото по този начин според тях се убива малкия и среден бизнес. 

Протестът започна пред Народното събрание точно в 12:00 ч., след което протестиращите на няколко пъти се опитаха да пробият полицейския кордон, преместиха се пред сградата на МС, хвърляха касови апарати на земята и решиха да затворят "Орлов мост". 

Те са категорични, че не се обвързват с политически партии. 

През следващите 6 месеца представители на управляващите ще разговарят с представители на малкия и средния бизнес, за да се опитат да изчистят всички спорни моменти.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК