Хотелиерите и ресторантьорите отменят протеста си

МФ отлага приемането на наредбата за нови касови апарати с 6 месеца

28.01.2020 | 20:05 Редактор: Юлия Христова

Отложиха с 6 месеца прилагането на спорната наредбата, отнасяща се до новите правила за касовите апарати. След среща с финансовия министър ресторантьорите и хотелиерите отменят планирания национален протест. През следващите месеци разговорите бизнес - правителство обаче продължават.

След близо три часа разговори в Министерството на финансите, недоволните хотелиери и ресторантьори излязоха доволни. Затова призоваха структурите си утре да не обличат жълтите жилетки и да отменят протеста.

"Това, което призоваваме нашите структури, да не реализираме протеста. Постигнахме достатъчно на този етап", посочи Вени Петрова от БХРА.

Разговорите относно прилагането на Наредба Н18 обаче продължават. Искането за по-ниско ДДС от протестиращите не е било коментирано на провелата се работна среща. Нямало нужда от отсрочка за пускането на новата наредба, категорични са от финансовото ведомство,  но въпреки това правило компромис.

"С неудоволствие ще кажа, че аргуменитите им, а и такова е настояването на министър-председателя, за удължаване на срока за влизане в сила за измененията на наредба Н-18, се отлагат с 6 месеца", посочи министър Владислав Горанов.

Времето на отсрочка ще бъде използвамо за изчистване на спорните моменти.

 Репортаж на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК