Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

За водната криза: БСП държат да бъде чут гласът на експертите

Вотът на недоверие дава своите резулттаи, смята Стефан Бурджев

22.01.2020 | 21:30 Редактор: Кристина Крумова

От БСП внасят алтернативни предложения за водната криза. След срещата с различни специалисти, които са били в течение на изграждането и поддържането на големите инфраструктурни проекти, предложенията на лявата партия ще станат ясни в петък. 

"Сериозните послания, които постави нашият лидер Корнелия Нинова са да чуем тези хора, които са участвали в процеса и могат да дадат решение. Те имат идеи и критики към управляващите", заяви депутатът от БСП Стефан Бурджев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него БСП е политическа партия, тя има за цел да изрази тревогите и проблемите на обществото. 

"Нашата работа е да подходим като национално отговорна партия, да дадем думата на експертите. Вотът е като завършек на изчерпване на демократичните инструменти, които ние можем да използваме като политическа партия", отбеляза Бурджев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че Нено Димов е станал изкупителна жертва и обвинението и съдът ще докажат накрая къде е отговорността.

Относно предстоящия вот на недоверие към правителството Бурджев очаква подкрепа от партиите от управляващото мнозинство "ако имат разумно и отговорно национално политическо мислене".

"Гласуването от вота ще даде яснота по един въпрос: кое е мнозинството в парламента, има ли то някаква преформулировка и как са групирани силите. Това е един вододел, който ще даде яснота на българските граждани кой на каква позиция е", каза депутатът.

Според него важен е дебатът. 

"Анонсът за това, че ще внесем вота дава своите резултати", допълни Бурджев.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК