Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриот: Протестите на майките са нелогични и с политически нюанс

300 лв. пенсия е постижимо и ще стане, заяви Росен Живков

19.12.2019 | 22:05 Редактор: Кристина Крумова

Депутатите от "Атака" Десислав Чуколов, Павел Шопов, проф. Станилов, Маргарита Николова и Николай Александров бяха изключени от парламентарни комисии. Причината е спазването на правилника на НС и квотния принцип, заяви депутатът от "Обединени патриоти" Росен Живков в студиото на "Денят ON AIR".

"Другото основание е редовното неявяване на работа. Това е едно пословично нередовно участие в комисиите, гласуванията", допълни Живков пред Bulgaria ON AIR.

По повод разединението на "Обединени патриоти" депутатът смята, че то е отдавна тлеещо и логично е завършило, за да се оздрави групата, за да може тя да работи и да взима адекватни решения.

По темата за минималния размер на пенсиите Росен Живков посочи, че 300 лв. пенсия е постижимо и ще стане.

"Мога да се гордея, че ние сме малка група, която има доста внесени законопроекти", отбеляза Живков.

Едно от тези предложения е и задължителната детска градина за 4, 5 и 6-годишните деца. 

"Протестите на майките са някак епизодични, някак нелогични. Тези така наречени майки трябва да знаят какво защитават. Протестите им със сигурност имат политически нюанс", категоричен беше депутатът.

Относно здравеопазването Живков смята, че трябва да се смени цялата система. 

"Всяка година се вкарват едни 400-500 млн. допълнително, но нито здравеопазването става по-добро, нито по-адекватно и винаги има недоволни"

И допълни по повод протестите на медицинските сестри, че заплатите им зависят от самите управители на здравни заведения. Въпросът не зависел от министрите, НС и МС. 

"Ние парите сме ги подсигурили, има ги в системата", каза Росен Живков.

Вижте релия разговор във видеото

Харесайте страница ни във Facebook ТУК