Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от БСП увери: Няма разцепление в партията

Христо Проданов заяви, че в политиката и изборите най-важно е доверието

19.12.2019 | 22:00 Редактор: Стефанка Митева
Депутат от БСП увери: Няма разцепление в партията

Според депутата от БСП Христо Проданов няма разцепление в партията, заради решението за назначаване на Сотир Цацаров начело на Антикорупционната комисия.  

"Имаше колеги, които казаха, че те биха искали да подкрепят Цацаров. Те бяха малко, не очаквах 27 човека да гласуват "За". Аргуменитите им бяха, че познават Цацаров отпреди и отчитат неговите професионални качества като добри", каза Проданов.

Той допълни, че в партията приемат различното мнение и няма напрежение.

БСП си избира и нов лидер догодина. Изборът е с пряк вот от всички членове на партията и ще се проведе на 26 април. Ако се стигне до балотаж, той ще бъде на 3 май.

"Това е най-демократичният вариант. Прави се в много леви партии в Европа, може да се случи и в БСП. Ще направим всичко възможно изборът да бъде честен и да има гаранция за равнопоставеност между кандидатите, които ще участват, така че да не оставим съмнение как е избран председателят на Българската социалистическа партия", заяви Проданов.

По негови думи Красимир Янков е направил публична заявка за участие, но очаква да има и други предложения, защото кандидатите се предлагат от основните партийни организации.

Гостът в студиото на "Денят ON AIR" направи и кратка равносметка за изминалата година, като припомни миналите европейски и местни избори и подчерта, че от партията са доволни от постигнатите резултати.

"В политиката и изборите най-важно е доверието. Осъзнаваме, че то се печели трудно, но работим в тази насока", каза още той. 

Проданов заяви, че от БСП подкрепят всяко едно предложение за увеличаване на доходите.

Колкото до увеличаването на партийните субсидии, депутатът отрече да е имало договорка между ГЕРБ и БСП субсидията да стане 8 лева на глас.

Той разкри и какви цели са си поставили като опозиция за следващата година. 

"Във вътрешнопартиен план да проведем отчетно-изборната кампания. Тя е стартирала. В момента се избират нови ръководства по места в цялата страна. Избор на нов Национален съвет, нов национален председател. Всичко това трябва да се свърши до май месец. Успоредно с това ние ще се занимаваме с политическите ангажименти, които имаме", каза Христо Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК