fallback

Европа още нямала единна система за противодействие на тероризма

Превенцията е водеща в борбата с тероризма, посочи Славчо Велков

17.12.2019 | 21:57 Автор: Юлия Христова

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов посочи преди дни, че няма опасност за страната ни от тероризъм и от преминаващите бойци, връщащи се от Сирия и от Ирак. Страните от Западните Балкани си сътрудничат в борбата срещу тероризма и радикализацията, стана ясно от думите на вътрешните министри на Косово, на Северна Македония и на Албания преди дни.

"България е толкова заплашена колкото и други държави от преминаваща от Сирия и Ирак терористи", каза за "Денят ON AIR" експертът по сигурност Славчо Велков.

Според него би трябвало министърът да стикова информацията си и да каже има ли българин в редиците на терористичните клетки или не.

"Превенцията е водеща при борбата с тероризма, това трябва да е част от националната ни сигурност. Трябва да внимаваме да не се всява паника, могат да се проявят действия в отговор на убийството на Ал Багдади", коментира Велков пред Bulgaria ON AIR. 

Той подчерта, че трябва да си даваме ясна сметка за ситуацията, а онези които решавали да отговорят с тероризъм избирали времето, когато най-много боли като например наближаващите празници. 

"Европа все още няма единна европейска система за противодействие на тероризма", посочи събеседникът. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback