Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Европа още нямала единна система за противодействие на тероризма

Превенцията е водеща в борбата с тероризма, посочи Славчо Велков

17.12.2019 | 21:57 Редактор: Юлия Христова

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов посочи преди дни, че няма опасност за страната ни от тероризъм и от преминаващите бойци, връщащи се от Сирия и от Ирак. Страните от Западните Балкани си сътрудничат в борбата срещу тероризма и радикализацията, стана ясно от думите на вътрешните министри на Косово, на Северна Македония и на Албания преди дни.

"България е толкова заплашена колкото и други държави от преминаваща от Сирия и Ирак терористи", каза за "Денят ON AIR" експертът по сигурност Славчо Велков.

Според него би трябвало министърът да стикова информацията си и да каже има ли българин в редиците на терористичните клетки или не.

"Превенцията е водеща при борбата с тероризма, това трябва да е част от националната ни сигурност. Трябва да внимаваме да не се всява паника, могат да се проявят действия в отговор на убийството на Ал Багдади", коментира Велков пред Bulgaria ON AIR. 

Той подчерта, че трябва да си даваме ясна сметка за ситуацията, а онези които решавали да отговорят с тероризъм избирали времето, когато най-много боли като например наближаващите празници. 

"Европа все още няма единна европейска система за противодействие на тероризма", посочи събеседникът. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК