Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кой печели и кой губи: Равносметката след местния вот

Коментар на проф. Антоанета Христова и Добромир Живков в "Денят ON AIR"

04.11.2019 | 21:50 Редактор: Василена Василева

"След като резултатите от изборите станаха ясни, виждаме, че картината в София е доста различна от тази в останалата част от страната. А това дава и различни сили на управляващите", коментира в студиото на "Денят ОN AIR" политическият анализатор проф. Антоанета Христова.

По думите ѝ най-интересните феномени в столицата не са свързани нито с подкрепата към Фандъкова, нито към Манолова. А с тази към районните кметове.

"Трябва да обърнем внимание на факта, че центърът на София си избра кмет от "Демократична България". Тази загуба за ГЕРБ е по-различна и може да има своите последствия", отбеляза още Христова.

"Управляващите загубиха там, където направиха компромис и нямаха сили да променят кандидата си", подчерта тя.

Пред Bulgaria ON AIR управителят на "Маркет линкс" Добромир Живков пък сподели, че крайният резултат от изборите все пак се е решил от избирателите и от личните им предпочитания.

"Нещо съвсем обичайно е електоралните нагласи да започнат да се развиват първо в столицата и оттам нататък и в останалата част от страната. А хубавото е, че ситуацията се нормализира. Непременно трябва да се разгръща алтернатива на управляващите", допълни още той.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК