Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Селфито с инструктор - недомислица, безсилие?

Кометар по темата на Йонко Иванов и Христо Радков в "Денят ON AIR"

25.10.2019 | 22:10 Редактор: Стефанка Митева

Готви се промяна за начина на провеждане на обучението на водачите. Новият метод на изпитване предвижда правенето на селфи в началото и в края на изпита. 

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов коментира, че тази промяна в обучението и провеждането на изпита е далавера.

"Това са 120 хил. кандидат-водачи на година, които се обучават за всичките категории, плюс още 20 хил. човека, които се явяват на допълнително обучение. Умножено по 30 часа, умножено по 2 селфита на час, правят милион снимки", каза Иванов в предаването на "Денят ON AIR". 

Според председателя на Българското обединение на шофьорите - Христо Радков, това е поредната недосмислица и е само за да се демонстрира дейност.

"Това е безсилието на едни хора, които искат да демонстрират, че нещо са свършили, но реално не са запознати с материята", заяви Радков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него българските шофьори не са лоши като умения, но има единици, които не са добре обучени или са взели по някакъв друг начин изпита.

Йонко Иванов пък изрази опасения, че може да има злоупотреби със селфитата.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК