Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Местните избори - интересни и важни за гражданите, смята политолог

Очаква се по-голям процент от гражданите да отидат до урните, каза Евелина Славкова в "Денят ON AIR"

22.10.2019 | 21:30 Редактор: Василена Василева

"Дните преди местните избори са изключително важни. Политическата кампания, която започна да се движи на високи обороти доста рано, все още не е приключила. Имаше интриги, скандали... Които по един или друг начин намериха своето място в обществения дебат", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът от "Тренд" Евелина Славкова.

Тя посочи, че тези избори винаги провокират по-голям процент от хората да отидат до урните. По думите ѝ те са интересни, специфични и важни за гражданите, защото местните управници са онези, чиито действия имат значение за тях.

"Става въпрос за теми като чист въздух, улично осветление и т.н. Такива, които се решават от кмета и общинския съвет на даденото населено място. Именно това повишава цената на избора", посочи Евелина Славкова.

Пред Bulgaria ON AIR тя допълни, че битката за столицата ще бъде изключително оспорвана, а балотажът между Мая Манолова и настоящия столичен кмет Йорданка Фандъкова е сигурен.

"Избягвам да казвам, че нещата са предопределени. Всичко продължава да е на кантар. Факт е, че в битката за София обаче интрига има, а какво ще решат избирателите - предстои да разберем много скоро", посочи гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте още във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.