Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Манолова не предлага алтернатива

Според Тома Биков трябвало повече отговорност към софиянци

17.10.2019 | 22:15 Редактор: Ралица Братанова

Остават броени дни до изборния ден за местна власт, а битката за София е една от най-интригуващите.

"Не смятам, че софиянци трябва да се превръщат в заложници на политически стратегии, свързани с друг тип избори и цели", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му опозицията има право да иска управлението да падне, но когато става въпрос за местни избори, особено за град като София, би трябвало да има повече отговорност към тези хора и да се предложат алтернативни решения.

Биков коментира, че Манолова не предлага нищо по-различно от Фандъкова. Той беше категоричен, че няма гаранция, че бившият омбудсман ще работи по-прозрачно, нито че ще го прави по-добре.

"Не виждаме радикална алтернатива. В края на кампанията виждаме кандидатът на БСП да не е в състояние да отговори на основни въпроси", посочи Биков пред Bulgaria ON AIR. 

Според него кампанията на Манолова е била изначално погрешна. 

"Не може да станеш кмет на София, само защото си се ядосал, само защото работата ти като омбудсман нещо е зациклила. Трябва да имаш друга мотивация. Истински полезното кандидатиране щеше да бъде, ако тя е очертала основни проблеми в столицата, които не са видени от другите", каза още депутатът от ГЕРБ.

Той бе категоричен, че Манолова дължи на софиянци конкретни мерки, каквито предлагала Фандъкова.

"Фандъкова е максимално искрена с избирателите. Тя ще формира политиката си, подкрепена от общинските съветници от ГЕРБ, СДС и коалиционни партньори. Има ясна програма", изтъкна Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и прозрачността на обществените поръчки.

"Ако няма обществени поръчки, означава кметът директно да посочва някого, който ще извърши конкретен проект. Те по принцип са начин да осигуриш прозрачност и конкуренция", обясни той.

Гледайте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК