Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Александър Сиди: Усещането за справедливост в обществото го няма

Каквито и реформи да бъдат направени в законодателството, то няма да се върне

26.09.2019 | 20:30 Редактор: Василена Василева

"Усещането за справедливост в обществото го няма. Каквито и реформи да бъдат направени в законодателството, то няма да се върне. Защото доверието в съдебната система през последните 30 години е подкопано именно заради подобен тип решения, които са по-скоро на база някакви вътрешни убеждения на съдията, продиктувани от контакти с външни лица". Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът oт ВМРО Александър Сиди във връзка с казуса "Полфрийман".

Близки и роднини на убития Андрей Монов излязоха на протест пред Националния дворец на културата в София срещу предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман. Те настояват за оставката на съдия Калин Калпакчиев, както и за поправки в закона, които да не позволяват подобно предсрочно пускане на свобода на осъден за убийство.

По-рано стана ясно, че Полфрийман остава в дома за временно настаняване в Бусманци, докато няма решение на съда по искането на главния прокурор.

"Местните избори нямат нищо общо със случващото се. Гласувахме поправка в Наказателно-процесуалния кодекс за тежките престъпления. На първо четене бе решено да не се намаляват присъдите за най-тежките престъпления при умишлено причиняване на смърт и тежка телесна повреда. Нещо, за което от ВМРО настояваме от доста време насам", допълни още Сиди.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК