Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

София има нужда от промяна, важно е кой може да я предложи, заяви депутат от БСП

Столицата тъне в безвремие и корупционни схеми, отсече Александър Симов

04.09.2019 | 20:32 Редактор: Василена Василева

Инициативен комитет издигна официално кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Той е съствен от общо 65 членове. А решението за това дали от БСП ще я подкрепят ще бъде взето на 11 септември, когато градската конференция на столичната организация ще обсъди възможните варианти. 

"Мая Манолова се ползва с голяма подкрепа сред столичните социалисти. Има достатъчно позитивни мнения за нея. Освен това е и с най-много номинации. И предполагам, че и хората ще я подкрепят на местния вот", коментира в студиото на "Денят ON AIR" говорителят на ПГ на БСП Александър Симов.

Той отбеляза, че червените винаги са постъпвали не по начин, обслужващ най-добре вътрешнопартийните интереси, а по такъв, който работи в полза на обществото. И този път ситуацията нямало да бъде по различна. 

"Всички сме запознати с биографията на Мая Манолова. В случая обаче е по-важно кой е кандидатът, който може да свърши най-добра работа в София. Защото градът тъне в безвремие и корупционни схеми. Време е това да се промени", допълни още Симов.

Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че в никакъв случай Манолова не била поставена, за да изпълнява вътрешнопартийни заповеди. По думите му, левицата никога не е имала подобно отношение към кадрите, които номинира.

"Ние не възприемаме така политическия процес. Искаме тези хора да имат мнение, позиция и самостоятелно поведение", подчерта депутатът от БСП.

Преди два дни Манолова обяви, че ще се бори за стола на Фандъкова "защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва". И заяви, че не дели софиянци на леви и десни. Тя бе категорична, че ще приеме подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят и техните убеждения.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК