Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Война преди избори: ГЕРБ vs. БСП, надпреварата започна

Коментар на политолозите Мария Пиргова и Стойчо Стоев в "Денят ON AIR"

30.08.2019 | 20:14 Редактор: Василена Василева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не приема критиките на президента Румен Радев, отправени от Шипка, към управляващите. На започналия днес 12-и летен университет на младежката структура на ГЕРБ тя коментира, че не знае откъде се информира президентът, защото вчера председателят на Европейската комисия посочил, че България се развивала изключително добре, икономически ръст имало и лично тя забелязвала това.

"Очевидно става въпрос за натиск от страна на Президентството, тъй като премиерът Борисов беше изключително изнервен в създалата се ситуация с поисканата от председателя на АБВ Румен Петков оставка на директора на Централния софийски затвор Десислав Трайков заради случая с Будимир Куйович. Беше редно на първо място да се потърси съгласуване между институциите и някакъв вид договореност. Конфликти обаче безспорно е имало", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът доц. Стойчо Стойчев.

Той допълни, че напрежението е обострено най-вече заради наближаването на местния вот през октомври. А оттук нататък очаквал президентът Радев да атакува още по-целеустремено.

"Всеки може да обвинява управляващите в една страна в корупция, кражби, безстопанственост и какво ли още не. Това обаче е банално. Съдържателната критика би следвало да сочи какво може да се направи по-добре", отсече Стойчев.

Пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Мария Пиргова пък подчерта, че според нея изказването на председателя на НС Цвета Караянчева било несъдържателно.

"Тя говори в едно безвремие. Смятам, че коментарът ѝ е несъдържателен. Тук става въпрос за различни политици с различни политики", отсече Пиргова.

По думите ѝ избори след избори в страната ни нищо не се променяло, което безспорно щяло да доведе до доста по-ниска избирателна активност.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК