Шефът на Софийския затвор с оставка заради случая "Куйович" (обновена)

Десислав Трайков бе разкритикуван от бившия шеф на МВР Румен Петков

30.08.2019 | 15:36 Редактор: Юлия Христова

Будимир Куйович, който бе заловен да шофира с фалшива книжка на АМ "Тракия", вече е преместен в Централния софийски затвор от общежитието в Казичане. Образувано е бързо производство за използване на фалшив документ. Наркобосът се сдобил с фалшива шофьорска книжка, след като бил пуснат в отпуск. За подобен тип провинения законът предвижда до 8 години затвор. Те ще бъдат добавени към присъдата, която Куйович излежава в момента.

Междувременно - директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е подал оставка. Поводът е твърдението на председателя на АБВ Румен Петков, който призова премиерът Бойко Борисов да уволни Трайков заради случая с Будимир Куйович.

Осъденият на 18 години за наркотрафик черногорец беше задържан на магистрала "Тракия" с фалшива шофьорска книжка при рутинна полицейска проверка. Оказа се, че Куйович е бил в годишна отпуска за добро поведение. 

Самият Трайков съобщи, че подава оставка и призова правосъдното министерство да провери дали е нарушил закона. Той заяви, че в думите си преди няколко дни е бил длъжен да разясни мотивите, довели до годишен отпуск на Будумир Куйович. Директорът покани и Румен Петков в затвора, за да провери дали действията на администрацията са били правилни. 

От правосъдното министерство заявиха пред Bulgaria on Air, че към този момент оставката на Трайков не е приета и това ще се случи само ако твърденията на Румен Петков се докажат.

Репортаж на Сергей Тодоров.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК