Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Диян Стаматов: ДАНС няма да проверява всеки учител или ученик за радикализация

Заплатите в образованието вече са конкурентни, обясни директорът на 119 училище

16.08.2019 | 20:20 Редактор: Бойко Димитров

ДАНС няма да се занимава с всеки учител или ученик у нас. Това заяви в "Денят ON AIR" директорът на 119 училище "Акад. Михаил Александров" Диян Стаматов по повод информацията, че службите ще влязат в училищата, за да търсят радикализирани ученици. Според него представителите на Агенцията имат достатъчно информация за такива групи хора и няма нужда да се занимават с подобни действия.

Стаматов обаче бе категоричен, че хората, които не са минали през образователната система са опасни за всички. 

"Има известна радикализация в различни групи ученици. Едва ли на служителите на ДАНС не им е ясна. Те няма да влязат във всяко едно училище и да се занимават с всеки ученик или учител", обясни той.

Директорът също така разясни, че през последните години заплатите на учителите са се повишили и вече са конкурентни на голяма част от останалите отрасли в икономиката. Той коментира и въвеждането на електронни дневници, като заяви, че идеята е доста сполучлива.

"Заплатите в образованието през последните години чувствително се увеличиха. Те вече са в сферата на добрите заплати, конкурентни са. В около 80 училища през миналата година имаше само електронни дневници и връзката с родителите е много добра. Тя е много важна. Въвеждането на електронен дневник забързва комуникацията с родителите", заяви Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видео!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК