Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Рокади, скандали и криза: Какви са изводите след края на политическия сезон?

Любомир Стефанов и Валерия Велева коментират темата в "Денят ON AIR"

01.08.2019 | 20:22 Редактор: Ралица Братанова

В края на политическия сезон доверието в парламента е 21% срещу 72% недоверие. За сравнение - в началото на мандата на Народното събрание,доверието към институцията клонеше към 30 на сто, а недоверието се движеше под 70%. Каква е равносметката?

Политологът Любомир Стефанов и журналистът Валерия Велева коментират темата в "Денят ON AIR". 

"Политическият сезон завършва със скандали, с много тежки кризи под знака на общата несигурност в държавата във връзка с теча на данни от НАП, африканската чума, здравеопазването, различни социални напрежения", коментира Велева.

Според нея след ваканцията на депутатите ще станем свидетели на гореща политическа есен не само заради изборите, но и заради нерешените проблеми в държавата.

"Проблемите са заложени и не са от вчера. Скандалът обаче се превърна в императивна форма не на общуване, а на представяне на проблемите. Нищо не се случва нормално. Не виждам мнения, които да имат аргументи зад себе си, всичко е сочене с пръст, крещене, викане и оттам нататък средата се отравя", смята политологът Любомир Стефанов.

Днес прокуратурата разпространи информация от разследването срещу "ТАД Груп". В нея се съдържаха и ЕГН-тата на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски.

Според Стефанов данните на публичните лица в държавата не са тайни и ги има навсякъде. По думите му пред Bulgaria ON AIR притеснителна обаче е скоростта, с която прокуратурата разпространява данни от разследване, което не е приключило.

"Говори за нещо, което е пренаредено. Не би трябвало тези неща да бъдат представяни толкова бързо преди следствието да бъде завършено. Всеки е невинен до доказване на противното", заяви политологът.

Гостите в "Денят ON AIR" коментираха и партиите в държавата преди местния вот.

Според журналиста Валерия Велевa ГЕРБ показва вътрешни противоречия, а в БСП текат процеси на конфликти.

"Най-големият проблем на БСП е изваждането на кандидатури, зад които могат да застанат повече хора. Те подават ръка на всички с изключение на ГЕРБ, тоест те създават антифронт ГЕРБ", посочи Велева.

Любомир Стефанов е на мнение, че антикампания срещу ГЕРБ би довела до загуба. По думите му Нинова губи тази битка, откакто е начело на червените.

Гледайте видеото с цялата дискусия!

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК