Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Христо Проданов: Държавата е на автопилот

В политиката трябва да предвиждаш събитията, не да вървиш след тях, отбеляза социалистът

31.07.2019 | 20:14 Редактор: Василена Василева
Христо Проданов: Държавата е на автопилот

В последния парламентарен ден преди ваканцията на депутатите БСП разкритикува остро правителството. Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви в декларация от името на групата, че сесията на парламента приключва с две тежки кризи - атаката срещу базата данни на НАП и чумата по свинете.

"В момента държавата е на автопилот. Непоследователността ражда несигурност. Нито един инвеститор не би рискувал да вложи парите си някъде, където липсват ясно формулирани правила", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Христо Проданов.

Той отбеляза още, че било изключително безотговорно вместо в период на криза, какъвто е в момента, премиерът Борисов да излезе пред народа, той да коментира събора на левицата на Бузлуджа.

По-рано днес соцлидерката Корнелия Нинова отбеляза, че актуализацията на бюджета ще донесе на държавата близо 2 млрд. лв. нов дефицит и 500-600 млн. дълг. От друга страна се затваряли болници, а обществото нямало достъп до здравеопазване.

Пред Bulgaria ON AIR Христо Проданов подчерта, че от БСП са предложили алтернатива - намаляване на ДДС на лекарства и храни, данъчни облекчения за родители за отглеждане на деца, преизчисляване на всички пенсии. Те обаче са били отхвърлени.

"В края на политическия сезон, въпреки че предложенията ни не бяха приети, ние се гордеем с тях. Политиката е процес, в който трябва да предвиждаш събитията, а не да вървиш след тях, както в момента се случва", каза още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК