Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Червен депутат: БСП ще коригира линията, по която върви

Александър Паунов гостува в "Денят ON AIR"

29.07.2019 | 21:18 Редактор: Елена Несторова

Апелът на председателя на БСП Корнелия Нинова по време на годишния събор на партията, който се проведе преди броени дни на Бузлуджа "Народе, изправи се и те ще паднат", е правилен, смята депутатът от левицата и член на Комунистическата партия Александър Паунов. 

"Той в момента не вярва много на политическия елит. Затова много пъти не излиза да гласува", посочи Паунов в "Денят ON AIR", визирайки българския народ.

Паунов сметна за неетично да коментира слуховете, че в БСП има разцепление, което цели чистка в нея. Според него БСП никога не е била лидерска партия. Тя си имала свой характер, но винаги щяло да има хора в нея, които изразяват различни становища.

"Един лидер в такава сложна партия като БСП винаги трябва да се вслушва в другите мнения, да коригира поведениято си, а не да ползва битка да устремява своите опоненти", каза Паунов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в момента от БСП целят да бъде коригирана линията, по която върви партията. Той напомни, че през май догодина ще бъде проведен редовен конгрес на партията и тогава ще стане ясно дали Нинова ще запази поста си.  

Депутатът коментира и предстоящите местни избори, като по-специфичен бил проблемът със столицата.

След разговор с Мая Манолова разбрал, че е много остро атакувана да не се кандидатира за кмет на София. Според него обаче тя ще се кандидатира, ако бъде издигната от инициативен комитет, като подкрепа можела да получи от АБВ, "Движение 21" и от някои десни партии. Ако се стигнело до балотаж, гражданите щели да гласуват за нея, за да не спечели ГЕРБ. 

Паунов смята, че Манолова ще се справи много по-добре от Фандъкова с огромния бюджет, с който разполага София.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК