Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Африканската чума е огромен риск секторът да умре

Договорът за изтребителите защитавал интересите на американците, смята Стефан Бурджев

24.07.2019 | 20:41 Редактор: Юлия Христова

Проблемът с африканската чума по прасетата у нас е чудовищна бомба и секторът е с реална опасност да умре. Това каза в предаването "Денят ON AIR" депутатът от БСП Стефан Бурджев.

По думите му е изключително важно къде ще се загробят труповете на болните животни. До тази ситуация се стигнало заради липсата на мерки и неупражняването на контрол. Той припомни, че за първи път у нас случай на африканска чума е регистриран през 2018 г. в Тутракан. 

Пред Bulgaria ON AIR събеседникът коментира и темата с договора за придобиването на изтребители F-16 от САЩ. 

"Тези над 2 млрд. долара са огромна сума за нашия бюджет, има много неясноти. В договора има уловки, които не защитават българския национален интересен", посочи той. 

По думите му с действията си премиерът Борисов си купувал политическо спокойствие за доизкарване на мандата.

"Трябва да има ясни и прогнозируеми юридически параметри, но ясен и обезпечен е интересът на американския партньор. За пореден път плащаме външнополитическа такса спокойствие", подчерта Бурджев.

Според него в сферата на въздушната авиация доказаният експерт е президентът ген. Румен Радев 

Намаляването на партийната субсидия до 1 лев 3 месеца преди изборите било направено с цел унищожаване на опозицията, опит за окастрянето ѝ. 

"Трудно ще издържим, разчитаме на гражданите с усет за демократично управление, на подкрепата им. Няма да се откажем да сме алтернативата", категоричен бе депутатът от БСП. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК