Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: От изборите нищо не зависи? Защо тогава имаме демокрация?!

Доверието лесно се губи, трудно се печели, подчерта Тома Биков пред "Денят ON AIR"

22.05.2019 | 20:36 Редактор: Василена Василева
Глас от ГЕРБ: От изборите нищо не зависи? Защо тогава имаме демокрация?!

"Доверието е нещо, което лесно се губи и трудно се печели. От ГЕРБ сме наясно с това. През последните няколко седмици получихме доста уроци. Хубавото е, че успяхме да създадем среда вътре в партията, а и в самата политика, която е нетърпима към определени действия. Дори те да са в рамките на закона". Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Броени дни преди евроизборите последнте изследвания показват, че три партии със сигурност ще бъдат представени в следващия парламент. Според проучване на "Тренд" пък управляващата партия се стабилизира и  частично възстановява подкрепата си след скандалите с апартаментите на политиците. Преднината на ГЕРБ пред БСП обаче остава минимална. А ВМРО все още е на ръба на бариерата. 

"Има неща, които са напълно законни, но са неприемливи. Затова политиците са длъжни да се лишават от част от гражданските си права, за да запазят доверието на обществото", подчерта Биков.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че най-важно е да се проведат избори, в които да има доверие. Защото ако доверието в тях е ниско, то и в институциите ще бъде на същото ниво.

"За съжаление много дълго време се твърдеше, че от изборите нищо не зависи. Но ако политиците сами убеждаваме в това хората, то на дневен ред изниква въпросът защо изобщо имаме демокрация", допълни още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК