Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Председателят на СДС: Очаквам скоро България да влезе в чакалнята на еврозоната

През последните дни премиерът е на терен и обърна кампанията в наша полза, смята Румен Христов

21.05.2019 | 20:18 Редактор: Бойко Димитров
Председателят на СДС: Очаквам скоро България да влезе в чакалнята на еврозоната

България ще влезе в чакалнята на еврозоната съвсем скоро. Това обяви в "Денят ON AIR" председателят на СДС Румен Христов. По думите му евентуална победа на коалицията с ГЕРБ на предстоящите евроизбори ще бъде сериозна подкрепа за депутата от ЕНП Манфред Вебер, който е един от фаворитите за председател на Европейската комисия. Именно той е един от най-големите радетели на идеята страната ни да влезе в еврозоната.

Христов също така разкри, че всички в коалицията между ГЕРБ и СДС работят, за да повишат доверието на хората в правителството. Той допълни, че надхвърлянето на приходи в бюджета означава, че "сивият сектор" у нас се свива.

"Залогът на евроизборите е 3 в 1 - да имаме най-много депутати, да не допуснем БСП във властта и да помогнем на Манфред Вебер да стане председател на Европейската комисия. Той иска да придвижи влизането ни в Шенген. Ние сме изпълнили всички критерии за влизане там. Надявам се до няколко месеца да ни приемат в чакалнята на еврозоната. Всички работим в посоката хората да вярват на държавата и правителството. За да стане това трябва да бъде намалена контрабандата, както и злоупотребите с акцизите и ДДС. Надхвърлянето на приходите в заложения бюджет показва, че "сивият сектор" постепенно се свива", каза Христов.

Председателят на СДС сподели, че през последните 10-15 дни предизборната кампания се е обърнала в полза на коалицията на десните с ГЕРБ. Причината е, че премиерът Бойко Борисов е на терен и не спира да се среща с избирателите, както и да проверява всички проекти, по които се работи у нас.

"Министър-председателят през последните 10-15 дни е на терен и обърна кампанията в наша полза. Социологическите проучвания показват, че нашата коалиция вече има леко предимство пред останалите. ГЕРБ и СДС ще имат преднина с поне един депутат пред БСП. Изборът на 26 май е геополитически. Важното е какво ще се случи с Европейския съюз. Когато говорим за скандалите с апартаментите и къщите за гости, Борисов съвсем основателно бе ядосан. Това е заради злоупотребата с еврофондове, които накърняват репутацията на страната ни пред останалите членки. Тези, които са злоупотребили, трябва да си понесат наказанието. Всички във властта трябва да бъдат проверявани и да се следят отблизо техните действия", обясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК