Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Апартаментгейт" не бива да става лов на вещици, заяви Сиди

Дебатът на тези евроизбори трябваше да бъде за бъдещето на Европа и ценностите ѝ, допълни още депутатът от ВМРО

25.04.2019 | 20:25 Редактор: Иван Берберов

"Патриотите" официално се разделиха в ЦИК! Как ще я карат след евроизборите? Според депутата от ВМРО Александър Сиди дебатът на тези евроизбори трябва да бъде за бъдещето на Европа, а не за имотите на властта. 

"Тази изборна кампания е за Европарламента. Трябва да си говорим за европейски ценности и да покажем как виждаме Европа след изборите. Но не водим този разговор в пленарна зала. Да, важно е политиците да знаят, че не могат да правят каквото си поискат и трябва да понасят своята отговорност, ако съгрешат. Но отдавна минахме границите по темата с имотите на властта. Масово се споделят фалшиви новини за апартаментите на властта. Ако в началото излизаха на светло истински проблеми, сега стигнахме до извращения. Нека не превръщаме "Апартаментгейт" в лов на вещици. Тази кампания трябва да бъде за бъдещето на Европа, а не кой каква тераса има", подчерта той в "Денят ON AIR".

По думите на Сиди слуховете около Красимир Каракачанов, намесващи го в скандала с имотите на властта, станал известен като "Апартаментгейт", излязоха, когато той представил листата за евроизборите. 

"Органите трябва да преценяват незаконно ли е нещо или не. Медиите не бива да слагат квалификации, а само да изваждат фактите. Целта на този скандал не беше да се докаже нещо незаконно. А да се каже, че Каракачанов е лош, защото живее в голям апартамент на центъра. "Апартаментгейт" излезе от границите на нормалното и няма да бъде овладян. Сега следват фалшиви новини", изтъкна гостът на Bulgaria ON AIR. 

"Имуществото на българските политици трябва да бъде на показ. Това е очевидно. Много от политиците ни, преди да започнат кариерата си, са имали успешни бизнеси. Да се надяваме, че българските политици ще бъдат по-внимателни занапред. Хората се отвратиха от политиката. Сигурно това е целта на тези, които направляват скандалите. Но аз не знам кои са те", коментира народният представител Александър Сиди. 

Харесайте ни във Facebook ТУК