ЦИК обяви имената на новите 240 депутати

Бойко Борисов ще е народен представител от Пловдив, Костадин Костадинов - от Варна

14.06.2024 | 21:52 Редактор: Толя Стоянова
ЦИК обяви имената на новите 240 депутати

Централната избирателна комисия обяви депутатите, които са избрани за следващото 50-о Народно събрание. Преди да бъде публикуван списъкът, бяха приети заявленията на кандидатите, избрани в два района.

Бойко Борисов от ГЕРБ ще е депутат от Пловдив. От 25-и МИР в София влиза бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова. На депутатска банка се връща още едно знаково партийно лице - Цвета Караянчева, която печели мандат от Пловдив. 

Председателите на ДПС - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха съответно Кърджали и Силистра. Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ влизат в парламента от 23-и МИР София и от Хасково.

Бившият областен управител на София-  Вяра Тодева, е избрана за депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" в 23 МИР. Христо Иванов, който в понеделник заяви, че напуска парламента, също фигурира в списъка с народни представители.

Костадин Костадинов от "Възраждане" ще е депутат от Варна, Корнелия Нинова от "БСП за България" влиза от Благоевград, Тошко Йорданов от "Има такъв народ" избра депутатската банка от Варна.

Николай Марков от "Величие" е избрал да е депутат от Пловдив.

Списъка с новите депутати ВИЖТЕ ТУК.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)