Георги Георгиев: Думите на ПП-ДБ от записите са нещо, което съм чувал и преди

"Овладяването на службите е свързано с изборите", заяви бившият депутат от ПП-ДБ

27.05.2024 | 20:15 Редактор: Деси Николова

Пореден запис, в който се твърди, че лидерите на ПП-ДБ коментират овладяване на службите, излезе наяве.

"Това, което аз съм чувал от записите, е нещо, което съм чувал и в неформални разговори, така че аз считам тези записи за истински като смисъл. Не мога да говоря като техническо съдържание, но смисълът, който е вложен в тях, е едно към едно към тяхното говорене", коментира бившият депутат от ПП-ДБ Георги Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той заяви пред Bulgaria ON AIR, че отдавна Кирил Петков се е опитвал да нагласи човек на ръководна позиция в ДАНС.

"В 48-ото Народно събрание Петър Петров седеше до мен, който в 49-ото беше избран за депутат, а след това стана и заместник-председател на ДАНС. Много добър и готин човек, изключителен експерт, но аз знаех, че всъщност той трябва да отиде да оглави ДАНС. Ние си го говорехме. Кирил Петков си го говореше: "Петър ще е следващият човек на ДАНС, на всяка цена ние трябва да имаме наш човек на ДАНС". Той си го казваше, това не е било тайна", каза Георгиев.

По негови думи овладяването на службите е свързано с предстоящи избори, за да могат да си гарантират по-лесно закупуване на вот.

"Мислим си, че имаме демокрация. По-скоро е една имитация на демокрация. Част от тази имитация е купеният вот. Интересна е темата какъв е размерът на купения вот, но в предишните записи ставаше въпрос за "кеша". Всъщност всички имат кеш, както става ясно, въпросът е кой има възможността да раздаде този кеш на купения вот - този, на когото службите и МВР по време на предизборната кампания не му пречат", подчерта Георгиев.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.