Стоянов: Работи се активно за недопускането на влияние по време на вота

За момента ситуацията е спокойна, каза служебният вътрешен министър

26.05.2024 | 12:16 Редактор: Деси Николова

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред комитета по демокрация и сигурност на Парламентарната асамблея на НАТО, която заседава в София, че се работи се активно да не се допуска влияние за изборите на 9 юни

"Работим активно именно по това да не допуснем каквото и да е влияние в провеждането на изборите на 9 юни. За момента ситуацията, според нас е спокойна и за двата избора", каза Стоянов.

В събота служебният министър на отбраната Атанас Запрянов цитира данни на европейска резолюция, че има информации за хибридни въздействия по изборите от страна на Русия.

В понеделник в Парламентарната асамблея на НАТО у нас ще се включи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а чрез видеоконферентна връзка ще участва  Рустем Умеров - министър на отбраната на Украйна.

Министър Стоянов обърна внимание и на темата, свързана с мигрантския поток в България, като той обяви, че опитите за преминаване през границата ни от началото на годината са със 70 процента по-малко от същия период миналата година. Вътрешният министър увери, че след приемането на България в Шенген по суша няма да има наплив на мигранти в страната ни.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR