Шишков: Изборите показаха, че има общо между футбола и политиката - публиката губи интерес

"Държавата трябва да върви с действия към Европа", каза бившият регионален министър

07.11.2023 | 20:28 Редактор: Вяра Димова

Изборът навсякъде в България ме кара да мисля, че има много общо в българския футбол и в българската политика. Интересът на публиката става все по-малък. При тази ниска избирателна активност може да кажем, че интересът на изборите на гласоподавателите е намалял. Правилната позиция е да гласуваме. Това каза бившият регионален министър арх. Иван Шишков в студиото на "Денят ON AIR".

Политиците трябва да имат ясни послания какво възнамеряват да направят, категоричен е Шишков.

"И държава, и община трябва да се управляват с прагматизъм и професионализъм, а не да се разделят на леви и десни. Никой в България не е тръгнал да излиза от ЕС. Ние бяхме тези, които успяхме да завършим интерконектора. Единственият инфраструктурен проект, който беше започнат и завършен в рамките на предишното управление на ГЕРБ, беше Балкански поток. Безсмислени лъжи, които се употребяват", коментира бившият регионален министър пред Bulgaria ON AIR.

Бяга се от реалните проблеми в държавата, страната ни трябва да върви с действия към Европа, а не с думи, смята гостът.

"За да искаме да сме в Европа, трябва да имаме инфраструктура, обърната към Европа", добави той.

Арх. Шишков напомни, че като регионален министър е удължил срока така, че да бъде завършен ремонтът на жълтите павета.

"Видно е, че ремонтът на центъра не беше завършен. В дебата на политиците нямаше прагматични неща за София. Служебният кабинет работеше активно срещу корупцията. Работихме да извадим лошите практики", заяви той.

Според бившия регионален министър най-важно във всяко решение, което ще бъде гласувано от общинския съвет, е то да бъде технически издържано.

"Всички подробни устройствени планове, които са за повече от два или три квартала, се одобряват от общинския съвет. Представяте ли си общински съветници, които нямат техническата правоспособност, как ще одобряват планове? Изборът на председател на общински съвет е много ясен и той е политически", подчерта арх. Шишков.

Гледайте целия разговор във видеото.