Васил Терзиев няма да прави чистка в Столичната община, ще заложи на технологиите

Новият кмет на София не се притеснява от оспорване на вота от страна на Ваня Григорова

07.11.2023 | 13:35 Редактор: Тодор Петров

Битката за София, според втория по резултати участник, продължава. Ваня Григорова и нейният щаб ще оспорват вота. Избраният за кмет на столицата Васил Терзиев задочно отговори: не се притеснява от това, а на много места установените нарушения са в негов ущърб.

Ваня Григорова обяви, че ще иска ново преброяване и ще атакува пред съда окончателните резултати. 

"Аз ще бъда първата, която ще поздрави господин Васил Терзиев, ако съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни", каза тя.

"Много от безобразията всъщност са в мой ущърб – секции, където имам 120 гласа, пишат 0. Където имам 84, пишат 0, на балотаж пак съм с 0, обърнати резултати, където аз имам повече гласове от госпожа Григорова, пък те ги пишат наобратно. Така че мен не ме притеснява", отвърна Терзиев.

Той коментира, че още не е готов екипът, с който ще управлява. Чистка в общината няма да прави, но ще бъде проверено кой колко и как работи. Терзиев отново обеща, че ще работи за дигитализирана община, а чатбот ще отговаря на въпросите на столичани. 

"Технологиите ще намират все по-голямо приложение и в общината, и във връзката с бизнеса, и във връзката с гражданите. Като цяло ще работя за развиването на модерната и иновативна икономика, привличането на подобен род инвестиции, за да може София да седи по-добре на картата", обясни избраният за кмет на София. 

Нова длъжност, която се очаква да бъде въведена е заместник-кмет по сигурността. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR