Васил Терзиев: Много от безобразията са в мой ущърб, машинациите са извън нашия отбор

Новият кмет на София обяви разговори с всички групи в общинския съвет

07.11.2023 | 11:35 Редактор: Вяра Димова
Васил Терзиев: Много от безобразията са в мой ущърб, машинациите са извън нашия отбор

"Ние ще търсим решение на местно ниво. Това включва разговори с всички в Общинския съвет, с намиране на пресечните точки", заяви пред медиите новият кмет на София Васил Терзиев. 

По думите му още не е решено в какъв формат ще бъдат проведени срещите с останалите политически групи в Столичния общински съвет.

"Аз ще участвам в тях, както и Борис Бонев. Ще се види по кои политики може да бъде постигнато съгласие", уточни Терзиев.

Относно оспорването на резултатите от местния вот от страна на Ваня Григорова, новият кмет заяви, че няма притеснения.

"Много от безобразията са в мой ущърб. В секции, където имам 120 гласа, пишат 0. Други, където имам 84, те пишат 0. Мен не ме притеснява, аз знам, че ние направихме добра и позитивна кампания. Всички тези машинации са извън нашия отбор", категоричен е той.

"Ще работя за развиването на модерната и иновативна икономика и привличането на подобен род инвестиции, за да може София да стои все по-добре на картата на иновациите", коментира Терзиев, цитиран от БГНЕС.

Относно бъдещите заместник-кметовете в общината той поясни, че структурата ще е идентична на настоящата, но ще има промени.

"Да имаш заместник-кмет по финанси, здравеопазване и транспорт, това са си отделни роли. Планираме някои промени като заместник-кмет по сигурността на града, за справяне с проблемите по пътищата и в кварталите", обяви новият кмет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)