Битката за София не е свършила. Екипът на Григорова се закани: Ще броим глас по глас

Дългогодишният синдикалист се закани, че ще оспорва резултатите в съда

06.11.2023 | 18:41 Редактор: Толя Стоянова

Буквално час след като резултатите от вота бяха обявени, стана ясно, че битката за София далеч не е свършила. Останалата втора Ваня Григорова и коалицията, която я номинира - "БСП за България", обявиха, че имат всички основания да оспорват. От щаба на Васил Терзиев отказаха коментар.

Точно 4 786 гласа не достигнаха на Григорова, за да пребори Терзиев. Тя отдава загубата на недотам честната игра, която управляващата "сглобка" била използвала срещу нея. Дългогодишният синдикалист се закани, че ще оспорва в съда.

"Аз ще бъда първата, която ще поздрави господин Васил Терзиев, ако съдът реши, че тези резултати и начина, по който бяха постигнати, са законосъобразни", заяви Ваня Григорова.

"Тези избори не са приключили. В момента, докато си говорим тук, извършваме проверка, протокол по протокол, секция по секция, глас по глас", каза председателят на "БСП-София" Иван Таков.

Широката лява коалиция твърди, че машините са удостоверени неправомерно. Припомниха и излъчения от Радостин Василев запис на съвещание на "Продължаваме промяната", в което се казва, че трябва "нашето МВР да организира изборите". 

Час преди Григорова да обяви намерението си да оспорва изборите, новият столичен градоначалник Васил Терзиев даде първата си кметска пресконференция. Обеща на софиянци по-добри времена. Обеща и че ще знаят къде отиват парите им. Ако резултатите от вота бъдат оспорени, от съда ще зависи дали Терзиев ще има възможност да се справи с наследените проблеми.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.