Методи Байкушев ли е новият кмет на Благоевград? "Общинската администрация ни подложи на огромен натиск"

"Нашият местен парламент винаги е бил доста разнороден", каза той

05.11.2023 | 20:25 Редактор: Искра Ангелова
Методи Байкушев ли е новият кмет на Благоевград?

Битката за Благоевград е изключително оспорвана. Кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев води с малко над един процент пред досегашния кмет Илко Стоянов.

Все още нямаме развръзка, чакаме окончателните резултати, така че за момента нека да уталожим страстите и да се концентрираме върху опазването на вота. Всичко може да се случи, защото екзит полът няма как да е съвсем точен. Това каза кандидатът за кмет на Благоевград от ПП-ДБ Методи Байкушев специално за Bulgaria ON AIR.

"Нашият местен парламент винаги е бил доста разнороден, различен от почти всички други градове в страната. В момента не мислим за това, а мислим за опазване на вота днес, след това - с диалогичност и откритост ще поведем Благоевград в най-добрата посока", допълни Байкушев.

Той не скри, че за тях денят е бил изключително напрегнат.

"Ние бяхме подложени на огромен натиск от страна на Общинска администрация - Благоевград - нещо безпрецедентно, което не очаквахме да се случи през 2023 година. Т.нар. Инспекторат на община Благоевград, който е нещо като силова структура, цял ден обикаляше училищата, детските градини, секциите, опитваше всячески да притеснява хората. Срещаше се със съмнителни лица, събираха се на групи", разкри кандидатът за кмет на Благоевград.