Над 280 000 варненци си избират кмет, младите споделиха защо остават в морската столица

"Хора разчитат на теб и трябва да даваш надежда", заяви д-р Янис Боев

05.11.2023 | 14:15 Редактор: Толя Стоянова

Повече от 280 000 варненци избират кой ще бъде следващия кмет.  В 409 секции се гласува, 397 са машините, но в 5 от секциите е имало проблем с машините и се е преминало изцяло към хартиен вот.

"Варна ми е останала на сърце, тук се чувствам свободен харесва ми морето и тук избрах да се развивам", сподели лейтенант д-р Янис Боев.

Той е от първия випуск военни лекари в България. Завършва образованието си във Варна. Казва, че мисията му е да помага на хората и вярва, че човешкото все още съществува.

"Лесен път няма. В живота по-трудният път най-често е по-правилният", добави д-р Боев.

Сега работи в морската столица във Военната база. Мечтае да специализира кардиология. Като военен лекар е готов на военни мисии, защото според него това е въпрос на чест.

"За да си добър лекар, трябва да си добър човек. Хора разчитат на теб и трябва да даваш надежда. Трябва да останем в България и да се възползваме от това, което може да ни даде държавата за развитие", каза той.

Макар да вижда възможности пред себе си, не е безразличен към трудностите за младите хора. След 10 години се вижда като кардиолог отново във Варна, там, където са сърцето и мечтите му.

Битката за кметския пост във Варна е между досегашния кмет Иван Портних и бившия областен управител Благомир Коцев. Те регистрираха 5% разлика на първия тур. И двамата кандидати вече упражниха правото си на вот днес.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.