Часове преди балотажа: Борисов промени позицията, Нинова с обръщение към социалистите

Не продавайте гласа си, призова лидерът на БСП

03.11.2023 | 21:56 Редактор: Вяра Димова

В последните часове на кампанията преди балотажа в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов официално подкрепи Васил Терзиев срещу Ваня Григорова в битката за София. Малко по-рано през деня лидерът на БСП Корнелия Нинова също се обърна към симпатизантите на социалистите, като посочи, че БСП е единствената алтернатива, която не участва в сглобки.

"Обръщам се към нас, към софиянци, ние трябва да подкрепим кандидата на правителството - Васил Терзиев, колкото и да не ми е отвътре, да ги видим след това дали и какви мнозинства ще направят в общинския съвет. Ще се вслушам в казаното от Петков, но публично ще го питам всеки ден, ако направи уйдурма в общинския съвет с тези другите хора. Ще се обърна към "Продължаваме промяната - Демократична България", към Петков, Христо Иванов и Атанасов, още имате време така, както аз изнасилвам партията в момента, обърнете се, защото в понеделник и вторник ще разберем дали сте били искрени в този пост", каза Борисов. 

"Гласувайте, без да се страхувате. Не продавайте гласа си. 100 лв. днес няма да решат проблемите ви. Ще ги решаваме заедно, защото имаме много работа. Трябва да продължим разграждането на феодалните общини, на зависимостите, на кражбите и на лошото управление. Ние сме единствената алтернатива", заяви Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)