Борисов: Трябва да подкрепим кандидата на правителството Васил Терзиев

Ще се вслушам в казаното от Петков, каза лидерът на ГЕРБ

03.11.2023 | 18:38 Редактор: Вяра Димова
Борисов: Трябва да подкрепим кандидата на правителството Васил Терзиев

Обръщам се към нас, към софиянци, ние трябва да подкрепим кандидата на правителството Васил Терзиев, колкото и да не ми е отвътре, да ги видим след това дали и какви мнозинства ще направят в общинския съвет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Самоков.

"Ще се вслушам в казаното от Петков, но публично ще го питам всеки ден, ако направи уйдурма в общинския съвет с тези другите хора", добави той.

"Ще се обърна към "Продължаваме промяната - Демократична България", към Петков, Христо Иванов и Атанасов, още имате време така, както аз изнасилвам партията в момента, обърнете се, защото в понеделник и вторник ще разберем дали сте били искрени в този пост. И ако вие с БСП сте играли заедно срещу нашите кметове, то ще ви се върне, това ви го обещавам", каза Борисов. 

"Съгласен съм с Петков, обърнал се е към всички десни избиратели, кандидатът на БСП е подкрепен от Николай Малинов, Румен Петков, БКП, три пъти четох Петков, не видях в това написано от вас да пише БСП, а тя е издигнала Ваня Григорова. Защо пропуснахте БСП? Защо допускате БСП да ви подкрепя навсякъде в страната срещу ГЕРБ, това честно ли е", попита лидерът на ГЕРБ.

"С първата ви фраза съм съгласен и за разлика от вас не съм бил лицемер", обърна се Борисов към Кирил Петков.

"С вас сме в едно правителство, макар че изцяло доминирано от вас. От начина, по който конструирахме тази сглобка, поставяме в момента и правителството и евроатлантическия път на България. В момента имаме да избираме между червено и тъмно червено в София. Трябва ли да се поддадем на емоцията и трябва ли в личното си партийно его да направим така, че България да тръгне още по-надолу? Защото хубаво, лошо, работещо, неработещо, всички имаме претенции към един или друг министър. Това правителство е ясно, че държи твърд курс срещу агресията на Путин, срещу агресията в Израел, за европейско, атлантическо бъдеще на България. Трудно ми е да приема думите им за наследствена лустрация, защото ние знаехме предимствата на властимащите по време на комунистическия режим", отбеляза Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
ввввиви
преди 6 месеца
Какъв двуличник и безсрамник е този човек, зара ди него държавата ни е на този хал! Мерзавщината е завладяла тотално властта! Сигнализирай за неуместен коментар