От ПП-ДБ отговориха на Борисов: Обича да се шегува. Ще гледаме сеир тепърва

"Когато се върнем в парламента, нещата ще се уталожат", категоричен е Венко Сабрутев

02.11.2023 | 18:40 Редактор: Вяра Димова

След балотажа ГЕРБ ще реши остава ли в управлението с "Продължаваме промяната - Демократична България". Това обяви Бойко Борисов на предбалотажна обиколка. Само няколко часа по-късно последва и отговор от "Продължаваме промяната - Демократична България", която определи напрежението като ''шега''.

"Ще им гледаме сеира тепърва, вече знам къде са им аверите, къде са им приятелите, кои партии са, там където се подкрепят, завират се по вили, кръчмета тайно. Нека да го правят, аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях", категоричен е Борисов.

"Вие виждате, че г-н Борисов обича да се шегува, утре очакваме нова порция шеги", отговори Венко Сабрутев.

Борисов разкритикува и ситуацията с Министерството на електронното управление и отпадналия в последния момент машинен вот преди първи тур на местните избори. 

"ГЕРБ били виновни за това, че техният зам.-министър отива и мърсува и снима с личния си телефон в нарушение на неговата заповед", каза лидерът на ГЕРБ.

"Ако не се направи реформа в службите, службите, които с тяхното активно мероприятие откраднаха вота, наистина ще е трудно да се продължи напред", смята Сабрутев.

Заради тези събития е възможно сглобката да се разглоби, предупреди лидерът на ГЕРБ. 

"Ще мине неделя и ще решаваме. За мен сглобката в момента не съществува", подчерта Борисов.

"Вярвам, че това са предизборни страсти. Когато се върнем в парламента след изборите, нещата ще се уталожат", посочи още Сабрутев.

След като вчера Борисов обяви, че Хекимян не е бил първоначалната им кандидатура, днес съобщи, че е имало идея ГЕРБ да не издигат кандидат за кмет, а да участват заедно на изборите. 

"Истината е, че много преди изборите за София ние предложихме на колегите от "Продължаваме промяната - Демократична България" да се издигне кандидат, различен от родата на ДС и ГЕРБ. Дори на Кирил Петков му предложих", обяви лидерът на ГЕРБ.

От "Продължаваме промяната - Демократична България" не коментираха този аспект на днешното (не)коалиционно напрежение.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Jipon
преди 6 месеца
вашият сеир на пп и дб е най-големият Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Иво
преди 6 месеца
Сеир ДБ ще гледа на наш гръб.... безсрамници Сигнализирай за неуместен коментар