Борисов: 537 094 на 273 000 - не може да изкараш ГЕРБ по-слаба от ПП при този резултат

Ние се борим винаги да сме национални първенци, заяви той

01.11.2023 | 16:49 Редактор: Вяра Димова
Борисов: 537 094 на 273 000 - не може да изкараш ГЕРБ по-слаба от ПП при този резултат

537 094 души са гласували за ГЕРБ срещу 273 000 за "Продължаваме промяната". Може да се гордеете. Не може да изкараш ГЕРБ по-слаба от "Продължаваме промяната - Демократична България" при този резултат. Ние се борим винаги да сме национални първенци и на тези избори сме", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич.

По думите му, след като от тях не е поискано да подкрепят никого, а и от ГЕРБ не са поискали те да ги подкрепят, всяка партия на практика е свободна да прави каквото желае.

"Моето предложение към Кирил Петков и останалите още преди изборите беше да направим рамката на един блок и да отчитаме като представяне на този блок трите партии, които представляват коалицията, като резултат, защото фактът е този – ГЕРБ е първа, ДПС са втора, "Продължаваме промяната - Демократична България" са трета политическа сила. Под чертата са БСП и "Възраждане". Сиреч сглобката като представителност на хората, които я представляват, е повече от представителна, и вече тук трябваше да разсъждаваме не кой как се е представил, а защо е ниска избирателната активност, защо не успяваме да убедим хората, че това, което правим е правилно", каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Толкова много сме направили за Шумен, че просто е грехота заради междупартийни особености да сме втора позиция в момента. Видях и Варна, с доста колеги се видяхме, мисля че има пределна мобилизация. Всичко, което има като направено, се вижда. Има корекции, които мисля, че Портних ги разбра, защото видяхме голяма част от бизнеса във Варна и повече тези грешки няма да се допускат. Аз съм гарант на това, което казвам", посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че хората започват да се събуждат от "тези 8 кошмарни години".  Той допълни, че ГЕРБ има 1499 местни депутати.

"Един не ни е стигнал да сме 1500, а на колегите от "Продължаваме промяната - Демократична България" – четири, за да са 400, те имат 396", коментира той и допълни, че БСП имат 740, ДПС – 964, "Възраждане" – 199.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)