Къде другаде, ако не в "Люлин": Люта битка за районен кмет, един глас разделя претендентите

Георги Тодоров от ПП-ДБ и Милко Младенов от ГЕРБ отправиха своите финални послания

02.11.2023 | 13:44 Редактор: Тодор Петров

Един глас разлика праща на балотаж кандидат-кметовете на един от най-големите райони в столицата – "Люлин". 6 251 срещу 6 250 - това е резултатът на първия тур в полза на кандидата на "Продължаваме промяната".

Близо 119 000 души отново ще гласуват в неделя за кмет. Днес ви срещаме с опонентите в задочен спор и с обяснение колко решаващ е гласът от миналия вот.

"Аз на първи тур печеля с един глас, този един глас е много символен за нашия район. След 18 години управление на ГЕРБ в "Люлин", за първи път се случва подобна ситуация. И това е голям символ към всички нас, че гражданите желаят огромна промяна", заяви Георги Тодоров от ПП-ДБ.

"На първия тур машините бяха премахнати поради съмнения за манипулация на вота, което в известен смисъл изкриви възможността на хората да направят рационален избор", каза Милко Младенов от ГЕРБ.

Кандидатът на "Продължаваме промяната" твърди, че израснал и учил в "Люлин" а посоченият от ГЕРБ кандидат-кмет се съмнява в това.

Единият е юрист, а другият инженер. И двамата обаче знаят, че този път един глас разлика наистина може да бъде решаващ за кметския стол. 

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.