След "На теб една, на него една" прокуратурата проверява има ли преправен вот в Габровница

Ще се вземе под внимание и изтеклият видеозапис, за който първа разказа телевизия Bulgaria ON AIR

01.11.2023 | 15:03 Редактор: Вяра Димова

Районната прокуратура в Монтана възложи проверка по преписка, образувана по повод публикации в медии за наличие на данни за извършено престъпление в с. Габровница, област Монтана, за преправяне на резултат от избори от длъжностно лице. Наблюдаващият прокурор е указал на Областна дирекция на МВР да приложи към материалите по преписката целия видеозапис, за който разказа Bulgaria ON AIR, и да изясни за коя именно избирателна секция той се отнася.

Полицейският орган следва да установи председателя, членовете на съответната избирателна секция, както и присъстващи по време на заснемането на видеозаписа. На всички лица ще се снемат подробни сведения.

Предстои да бъде изискана информация и документация от Общинска избирателна комисия относно постъпили сигнали за нарушения при провеждането на местните избори на 29.10.2023 г., извършване на евентуална проверка и резултатите от нея, съобщиха още от прокуратурата.

Проверката ще бъде извършена в кратък срок, след което материалите ще се предадат на наблюдаващия прокурор за произнасяне.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)